miercuri, februarie 08, 2012

Iubire XXL



Suntem pe un podium invizibil pe care ne inghesuim, impiedicandu-ne, punand pas dupa pas, cu oarecare ingamfare, tranzitand zonele bunului simt spre uluitoare indrazneli, lipsite de orice fel de asumare. "Cine sunt eu? Asta? Nu, nu ... nu prea cred..." Acceptam, fara ostilitate, legile altora, deloc sanatoase, cu privire la limita bunului nostru gust, ne taiem din caracter, din haine si din carne, spre a ne incadra in coordonatele perfectiunii, imaginate dealtfel, impuse de o lume total straina. Ce e rau cu masura XXL? Ce problema are ea? Oamenii cei mai dragi ai vietii mele sunt... XXL. Daca nu la trup, atunci la suflet! Rotofeul de tati ma purta pe burtica, intr-o echitatie imaginata a copilariei mele, cantandu-mi un trap parintesc ale carui note imi rasuna si acum, cu dragoste, peste amintiri. Mami, o XXL-a cu miscari de gazela, a fost balerina in propria ei copilariei, fiind o lebada neagra in grupul de micute de la Petrosani. Timpul a pus pe parintii mei arome de XXL fantastic, transformand doi tineri uscativi, care isi puneau verighetele pe degete tremurande si reci, in doi oameni cuceritor de rotunjori. Si ii iubesc! Nu i-as da pe 1000 de parinti uscativi! Mai am exemple. Am si exemple de oameni grozav de uscati si grozav de prieteni! Asta incerc sa subliniez - ce legatura are masura cu ... cu orice? Cu moralitatea, cu loialitatea, cu inteligenta? Despre normele sanatatii nu pot decat sa constat ca un grasuliu are probleme de sanatate in aceeasi masura ca un uscativ. Moderatia apartine prea putinor oameni. Asadar, nu pot decat sa va doresc POFTA MARE SI BUCATE DIN BELSUG! Eu va iubesc oricum, dar, mai ales, atunci cand sunteti voi fericiti cu voi...

1 comentarii:

corina cory spunea...

bun acest topic pe blogul tau...insa si eu am o problema, de ce se spune despre oamenii "uscativi" cum ii numesti tu aici,ca sunt rai,ca nu pun carne pe ei de rai ce sunt??
intreb asta pt ca eu ma incadrez la persoanele uscative,care oricat ar manca,si sincer nu ma abtin de la nimic,si multi/multe ma invidiaza,nu reusesc sa ma ingras...e o obsesie de-a mea,mereu mi-am dorit sa fiu mai grasa un pic, nu cu mult,cu o marime...insa,nu am reusit niciodata..asa ca trebuie sa ma conformez la cum m-a lasat Cel de Sus.
Deci in concluzie, fiecare cu problema lui ,fie ca e uscativ,fie ca e XXL..nici una din astea doua nu are de-a face cu felul nostru de a fi,cu inteligenta noastra, cu moralitatea noastra,etc.

P.S.: imi place iuly ce subiecte abordezi pe blog si le citesc cu placere cand am timp.Te pup :*

Trimiteți un comentariu

Vorbeste cu mine! Spune-mi ce parere ai tu despre asta, spune-mi ca gresesc sau, dimpotriva, sustine-ma! Hai sa vorbim deschis despre viata!