vineri, octombrie 07, 2011

Lectii de agatat pentru baietii buni ai timpurilor noastre




Salut, dragul meu prieten de o viata!

Scriu aceste randuri pentru tine si pentru toti baietii extraordinari care iti seamana: pentru aceia care, preocupati de urmarirea succesului pe planuri mai importante, au pierdut undeva contactul cu realitatea "dureros de dulce" a relatiilor de amor si joaca sentimentala.
Voi incepe cu expunerea unei convingeri ale mele: fetele sunt mult mai rele decat baietii. Da. Noi suntem infinit mai rele decat voi. Tot ceea ce voi puteti sa ne faceti rau este fie sa ne inselati, fie sa ne bateti. Noi, insa, suntem mult mai subtile, mai abile, mai antrenate. Nu avem fair play, lovim sub centura, si, mai presus de toate, suntem obisnuite cu lacrimile - le-am folosit de mici, de pe vremea cand trebuia sa ne convingem tatii sa ne cumpere jucarii (iar camera unei fetite este intotdeauna plina cu jucarii - tot atatea trofee inocente pentru lupte castigate in persuadarea primului barbat din viata noastra - panoplia aceasta ar trebui sa te puna pe ganduri: pentru fiecare jucarie a unei fetite, tatal ei a cedat in fata rugamintilor. Si fii sigur ca tatal ei este cu mult mai matur decat tine!) ...

Dar, sa revenim la subiectul nostru. Pentru a intelege de ce baietii buni raman, de obicei, pe dinafara, oricat de mult s-ar apropia de o fata, trebuie sa intelegem mai intai ce vor fetele. Fetele nu vor ceea ce baietii cred ca vor.
La baieti este simplu: ei se uita daca fata e spalata si gata, e multumit cu ce vede (uneori nu se uita nici macar la asta). Fetele, insa, ....ei, la fete e altceva...

Fetele incearca, inca din copilarie, sa impresioneze, sa se insinueze pe locul I la scoala, acasa, in grupul de prieteni. Ele vor sa aiba cele mai frumoase papusi, cele mai curate hainute, cele mai lungi codite, cele mai bune prietene... Ele vor sa fie mai cu mot! Iar, cand sunt mari, raman aceleasi mari cautatoare ale unei vieti "mai cu mot". De aici succesul "cocalarilor" in fata domnilor mai finuti (explic mai tarziu). Daca o fata face eroarea de a se casatori cu un domn finut, acest domn finut are toate nesansele de a fi incornorat cu un te-miri-cine (Vezi cazul Nastase!!!!).

Unei fete nu trebuie sa ii oferi ce spune ea ca vrea. Ci, exact invers! Spune ca vrea un barbat sensibil, tu fii insensibil! Fii dur, tigrule! Fii o fiara! Ea, fata, nu este o caprioara: NICIODATA! Este o vulpita smechera, smechera, ce isi rasuceste coada pufoasa in unduiri matasoase pe la nasul tau de urs care, daca nu stie sa joace, va ramane, pana la urma, fara coada! Esti un tigru! Esti un rege al junglei, esti un tip greu de impresionat, al naiba de versat si deloc bine intentionat! Atentie, insa, nu esti o hiena! Nu agresezi, nu esti impulsiv, nu te pierzi, nu iti infigi coltii ca un hamesit! Esti imparatul felinelor: agil, atent, interesant dar niciodata interesat!

Pana aici ne-am inteles. Bine, bine, vei spune. Si cum fac asta? Ei aici ai nevoie de putin antrenament, sau, macar, de ... mura-n gura! Tie iti plac fetele obraznice? Si noua ne plac baietii obraznici: nu vrem sa o recunoastem, nu suntem sincere si nu am fost in viata noastra sincere - de aceea nicio fata nu iti va spune asta. Nicio fata nu recunoaste asta (nici macar siesi). Atentie, insa: obraznic nu inseamna libidinos, ofensiv, disperat. Obraznic inseamna doar ca trebuie sa inveti sa "ii dai peste nas" vulpitei. Asta, in ochii ei, te ajuta sa intri in categoria celor greu de impresionat (minunat!).

De exemplu, inainte de o iesire importanta in oras (o petrecere, sa zicem), iti vor spune toti barbatii casatoriti ca unei femei normale ii ia nu o ora, nu doua, ci cam toata ziua sa se pregateasca. Ea se trezeste de dimineata, are deja programare la salon unde va merge ca intr-o pestera misterioasa si unde va ramane mult dupa pranz, intorcandu-se intr-o graba disperata acasa abia cu doua ore inainte de petrecere. Nu ai voie sa ii ceri cafea sau sa o rogi sa iti calce vreo camasa si amaratului de tine care ti-ai petrecut ziua la munca sau pe canapea, rozand seminte... asta daca nu vrei sa vezi cum iti sta spanzurat de lustra cu cordonul de la halatul de casa...

O femeie pune mare pret pe aranjarea propriei persoane: isi intinde parul sau isi face bucle (ustensilele acelea ard, uneori!!!), isi pune pe fata maglavaisuri de namol si solutii care contin uree (pipi, adica), ramanand blocata in masca ei de frumusete (ORIBILA) zeci de minute, isi face impachetari cu parafina (si asudeaza in costume de cosmonaut pana lesina de sete!!!), se epileaza cu ceara prin locuri usturator de sensibile (inchizitia folosea metode asemanatoare ca mijloace de tortionare!!!), isi strange banii de alocatie/bursa/salariu/ banii parintilor luni de zile si, dintr-o data, ii da pe toti pe o pereche de ... PANTOFI (nu fi consternat: cand va veti casatori, ii va da tot pe toti pe o pereche de chiloti TANGA, sa te impresioneze. Oricum, atunci vor fi banii tai! Da, da! Este adevarat - banii ei sunt banii ei, banii tai sunt banii ei! Fara mila! Ti-am spus deja! Fara milaaaaa!). Iar acestea sunt doar cateva "chestii" pe care o fata le face inainte de iesirea in oras. Doar ca-te-va... (Unde mai pui ca merge mai tot timpul pe tocuri. Tu ai incercat sa stai, macar, pe tocuri? Ia, incearca si vorbim dupa...)

De ce crezi tu ca se supune atator suplicii de infrumusetare (in fata ei vei folosi termenul "intretinere", pentru ca ea sustine ca nu are nevoie de infrumusetare, ci de intretinere a propriei frumuseti)? Ea va spune ca pentru ea, ca asta ii da un sentiment de beatitudine, ca propria ei frumusete expusa in mod ostentativ o face sa se simta bine. Dar, te rog, uita-te la ceas: inca mai ai timp sa crezi acest bla bla de vulpita vopsita pe unghii cu gel UV? NUUUUU!

Pentru ca tu esti un baiat destept, educat, versat, vei sti ca FATA ARE NEVOIE DE ATENTIE! Ea face asta pentru atentia tuturor, pentru ca ea se simte bine in atentia mareului public, acolo unde, intamplator, esti si tu inclus. Trebuie sa inveti sa iti vinzi atentia greu, pentru ca ea este intotdeauna intrigata de cei care nu ii dau atentia asteptata. Voi, baietii buni, cand apare vulpita, dupa multele ei ore de chin cosmetic, incepeti sa aplaudati cu limbile scoase si cineva trebuie sa vina sa va stearga balele din coltul gurii. Si le complimentati, si le spuneti cat sunt de importante, si de gingase, si de unice, si de , si de, si de... si cum voi le apreciati sincer, si cum orice barbat ar trebui sa faca la fel.

Mai rau, voi sunteti prietenul bun care mereu o asculta, o intelege, o sfatuieste. Ce-i rau in asta, vei spune? Este rau pentru ca un prieten ramane un prieten, un iubit nu ramane prieten asa cum un prieten nu se transforma in iubit. O fata, atunci cand "un prieten" se indragosteste "subit" de ea, se simte tradata! Nu fi prieten bun cu o fata decat daca esti sigur ca vrei sa ramai doar asta! Altfel, uita strategia! Va esua!

Alta strategie total anapoda este sa faci pe dusmanul, sa fii total indiferent, sa joci jocul orb, in care tu nu o observi deloc, nu o vezi. Ea va crede ca esti ocupat cu altcineva sau ca ai o problema.... Deci, NU!

Inca o gafa masculina grava este aceea de a juca prea ... masculin - "Hai ca stim amandoi ce vrem!" este o fraza cu care vei agata doar sobolanite cu taxa. Vulpitele detesta lenesii care nu stiu sa faca diferenta sau care, pur si simplu, n-au chef sa depuna efort...

Un barbat trebuie sa fie cuceritor: el trebuie sa asedieze si sa astepte pana cand cetatea ramane fara provizii si este prea slabita sa se mai poata apara.


Ca model, desi toate modelele de barbati de mai jos sunt ok, unul singur este irezistibil... Ghici care!





PENULTIMUUUUUUL! Care ai zis tu?! :)))

Te las sa maditezi la aceste diferente, pana la urmatoarea postare in care vom elucida misterul alegerilor feminine.

Noapte buna, "fiara"! :)

Cu stima,
Iulia Sirbu Herbil



7 comentarii:

Anonim spunea...

foarte frumos. voi pune in aplicare ce ai scris.

B.A.D spunea...

Foarte tare! Sa scrii tot asa de des:D imi face mare placere sa iti citesc randurile !
te pup

Iulia Sirbu Herbil spunea...

Urmeaza partea mai interesanta de pus in practica, asa ca fii pe faza :P

Iulia Sirbu Herbil spunea...

B.A.D., Multumesc mult! Te pup si eu

Mihai spunea...

Pentru femeiL Ceea ce alegeti veti avea.
Cererea mare de barbati rai provoaca oferta mare de astfel de barbati. Vor exista tot mai putini barbati buni si multi dintre ei, vazand situatia existenta, se vor inchide in ei si nu se vor apropria de o femeie. Nici un om serios nu doreste un animal, o vulpe ci doreste o alta fiinta umana, o femeie.

Asadar, pierdem umanitatea: nu mai suntem OAMENI care sa formam o echipa bazata in primul rand pe prietenie care sa tina o viata (casatoria) ci ne transformam in ANIMALE, in lupi si vulpi.

Nu e de mirare ca exista atata violenta in familie; ce poti sa te astepti de la niste fiare?

Anonim spunea...

Esti o femeie extraordinara...continua sa scri,e o placere sa ma pierd printre randurile tale!
Pwp

Iulia Sirbu Herbil spunea...

Continuu, n-am cum altfel ;) Multumesc!

Trimiteți un comentariu

Vorbeste cu mine! Spune-mi ce parere ai tu despre asta, spune-mi ca gresesc sau, dimpotriva, sustine-ma! Hai sa vorbim deschis despre viata!