sâmbătă, martie 28, 2009

Acest articol este un PAMFLET si va fi luat ca atare!









Titular incontestabil in cea mai buna echipa de club a Romaniei (daca cele sase puncte, "legendare" deja, ar fi ramas acasa la Poli Timisoara), unul dintre cei mai apreciati jucatori de fotbal ai tarii si capitanul echipei pentru care suporterii sunta gata oricand sa porneasca o revolutie, este vorba despre DAN ALEXA - omul care a demonstrat ca fotbalul NU are frontiere, ajungand sa isi lase amprenta personalitatii de jucator pe cele mai indepartate meleaguri (cand a jucat in China!): el este fotbalistul care, desi aclamat de mii de suporteri, se dovedeste a fi INSUFICIENT, aproape incapabil pentru selectionerul de azi al "Romaniei" - 'nea Piti (as spune, in mod normal, domnul Piturca, dar e prea mult! "Domnul" este un apelativ demn de un nume ca
Bölöni sau Olaroiu). Nu! Nea Piti...uita sa "creasca" valorile din pepiniera fotbalului romanesc, preferand puii scofalciti care stau pe banca rezervelor de vreme buna si au dat cu piciorul "pe langa" minge doar la antrenamente (cu tot respectul pentru o parte din jucatori, dar, daca cei mai buni dintre cei buni trebuie sa joace in nationala unei tari, "domniile lor" nu isi justifica prezenta printre cei care se vor a urca pe podium alaturi de campionii lumii, din moment ce, cu o incapatanare de catar vesel, refuza sa se remarce la o echipa de club, nereusind nici macar "performanta" de a-si pastra locul printre titulari!). Este foarte interesant felul in care in Romania reusim sa facem "misto" de toate chestiunile importante, preferand oameni "simpatici" in locul oamenilor capabili!

Ce e, 'nea Piti: Alexa Dan nu a stiut sa va spuna bancuri suficient de amuzante cu blonde, a gafat cumva alegand sa joace fotbal in loc sa joace poker cu "luminatia voastra"? Da, normal ca ii iau apararea, asa cum ar trebui sa o faca orice roman, iubitor sau nu al sportului rege - este un jucator de mare exceptie - nu o spun eu, nu am niciun drept sa o fac, o spun insa rezultatele clare ale ultimilor ani! Despre cati din echipa nationala convocata pentru Constanta se pot spune asemenea lucruri, verificabile oricand?!
Gluma de lot pe care ati reusit sa il formati calca in crampoane toata munca lui Hagi, Popescu, Dumitrescu, Petrescu & CO!

Nu e de mirare ca minunata presa romaneasca se leaga doar de Mutu, de parca ar fi singur pe teren: la ce coechipieri ii dati...e ca si singur (cu cateva exceptii, mari ce-i drept, dar mici la numar! - nu dam nume aici pentru a nu se crea tensiune intre jucatori - se stiu ei cei buni, s-au remarcat demult). INSUFICIENT!

Pe pile, pe bani putini si pe glorii de prima pagina in Can Can sau Libertatea nu se face Fotbal, ci se face CIRC! Daca va credeti cumva imblanzitor de lei, va transmit cordial ca sunteti, cel mult, un crescator de gaini, luand in considerare NUMELE convocate si NUMELE lasate la vatra! Nu va e rusine de munca acestor baieti? Cei buni care au mai ramas pe terenul nationalei trebuie sa isi scuipe in san inaintea fiecarei etape, sa poata castiga meciul in 5 oameni pentru ca restul nu doar ca NU SE PUN, dar mai si incurca!
'Nea Piti, propun sa va treziti urgent din agonia sau extazul primaverii, sa luati la puricat si reinnoit lotul dupa principiile valorii, nu ale pilelor! Daca NU, eu zic sa va luati frumos banisorii de la federatie si sa va duceti acasa, sa faceti cozonaci: ca si asa vine Pastele si suporterii nu mai au timp de glume proaste la nationala!

As incheia "cu stima", dar ...


Hai, Romania!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vorbeste cu mine! Spune-mi ce parere ai tu despre asta, spune-mi ca gresesc sau, dimpotriva, sustine-ma! Hai sa vorbim deschis despre viata!