vineri, mai 01, 2009

Cutia mass-media: dincolo de limita scabrosului! Aruncati televizoarele pe fereastra, sau, duceti-le, simplu, la gunoi!



Trebuie sa tragem o linie clara intre jurnalisti si oportunisti.
Jurnalistii sunt acei oameni care inca mai cred, cu sau fara inocenta, ca se poate face o schimbare prin informarea continua si fidela a unui public inteligent, astfel incat deciziile societatii sa poata fi cele corecte, sau, cel putin, unele bazate pe cunoasterea realitatii. Jurnalistii sunt oameni pe care, de cele mai multe ori, nu ii vezi la televizor, nu consuma toonerele cu cerneala colorata ale editurilor de reviste glossy, nu fac parada cu ultimele aparitii in materie de vestimentatie, iar la spa nu se stie daca au calcat vreodata.

In schimb, cand incep o investigatie, aceasta poate da peste cap regulile impamantenite macabru ale vreunui partid la putere, asa cum s-a intamplat cu "Watergate", cand, iata, prin forta morala a societatii bine informate, s-a reusit demiterea celui mai puternic presedinte al lumii! In categoria jurnalisti se inscriu extrem de putini oameni, deoarece este un domeniu cel putin la fel de patimas si de periculos ca cel al contrainformatiilor. Imaginati-va in aceasta situatie o Nikita, din celebrul serial, platita insa mult mai prost, care trebuie sa isi finanteze din surse proprii fiecare "interventie"...Ar fi cumplit, si Nikita, deodata, nu ar mai fi Nikita...Ar deveni o uracioasa care se lupta cu niste mori de vant... O quasi nebuna lipsita, in timp, de feminitate si fara nicio pretentie de diva! Din pacate, intr-o lume inca in constructie ca Romania, astfel de oameni risca sa fie chiar eliminati, LA PROPRIU, de propriile subiecte...sau subiecti, avand in vedere ca pana si procurorii care isi fac treaba reusesc, in fosta PCR, sa moara otraviti sistematic, la cafeaua de dimineata, fara a lasa vreo urma, fara a fi macar recunoscuti ca victime ale unui sistem total corupt, la noi mergandu-se INCA pe jalnicul principiu barbar: Mortii cu mortii, Vii cu vii! Trebuie sa RE-VEZI:
Luminita Sega, procurorul care a anchetat cazul FNI, a fost asasinata

Nu este deloc normal ca
intr-o tara democratica, ce se vrea chiar occidentala, sa nu stim cine este Luminita Sega, in vreme ce, cu sau fara intentie, memoria noastra s-a manjit cu nume de fete care prefera sa danseze goale pe pupitrele stirilor tv, fara sa le pese (fara sa NE pese SIC!) ca sunt doar obiectele de distragere a atentiei bietului telespectator care, CULMEA, inca mai face audienta proslaviei pornografiei! "Marii maestrii" ai jurnalismului romanesc, cei care "gandesc programele", ne trateaza ca pe o masa de onanisti patentati, impotenti sau, dimpotriva, obsedati de nuri, o adunatura de salbatici cu neveste semilesbiene si frivole care participa la orgii TV din patul nuptial. Suntem otraviti cu un sex mizerabil pe paine, iar noi, ca inaptii din punct de vedere psihologic, consimtim tacit, fara a cantari, mancand mizeriile media cu gura plina, ba chiar savurandu-le duhoarea de fast-food expirat: la asa foame, asa ha-haleala!
Cel mai bine platiti oameni din presa sunt OPORTUNISTII - aceia care promoveaza sau chiar nasc scandalul, aceia care isi bat joc de valori, de caderi, de ratari, de victorii, de TOT! Maimutele media cu pretentii de divi sau dive au cea mai mare audienta si, pe fondul finantarilor groase, orice bine-intentionat jurnalist este foarte tentat, la prima chenzina, sa renunte de tot sau sa se transforme el insusi intr-o astfel de maimuta! Unul dintre putinii, extrem de putinii oameni care au rezistat ingunoierii este Oreste - am convingerea ca gustul acestui inca tanar propovaduitor al culturii si cultelor nu se va schimba indiferent de felurile de mancare servite la meniul zilei tv! Felicitari Oreste, sa stii ca sunt muuuulti indivizi care te sorb din privirile sufletului!



Cum sa nu incurajam jigodismul, mercantilismul, prostitutia, cand alegerile noastre de fiecare zi se concentreaza la "privitul la televizor"?! Imi aud mereu prietenii si colegii marturisind sincer ca nu mai suporta ce dau romanii... Pai si de ce mai ai televizoooor?! De ce il mai tii? De ce mai platesti abonamentul la retaeaua de calblu, daca te otravesti? Mai bine iesi la o plimbare prelungita dupa serviciu si mananci trei inghetate ZILNIC! Ai avea astfel doua avantaje garantate: vezi realitatea DIRECT si te bucuri de aerul proaspat! (in ciuda declaratiilor necunoscatorilor, mai exista aer proaspat, chiar si in capitala Romaniei! Deci, nicio scuza pe aceasta parte - doar daca tu vrei aer de munte in zona de campie, aici, nu am cum sa te ajut, dar te pot ajuta CFR :P)
Concluzia: RENUNTA la televizor! E mai bine pentru toata lumea!



PS: pentru cei care ar avea intrebarea fireasca: dar tu?! Eu am ales sa nu bag dracusorul media in casa, nici macar atunci cand am avut propriile emisiuni...DE 8 ani sunt fericita NEposesoare a vreunui televizor. Imi este suficient internetul, cu ale carui copii tv ma mai pot otravi, din vreme in vreme! Asadar, daca eu am putut, sunt sigura ca poti si tu!

Cu pretentii certe de ne-telespectator fidel, si cu increderea ca si tu poti deveni unul,
Iulia Sirbu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vorbeste cu mine! Spune-mi ce parere ai tu despre asta, spune-mi ca gresesc sau, dimpotriva, sustine-ma! Hai sa vorbim deschis despre viata!