luni, septembrie 22, 2008

KARL LAGERFELD - croitorasul cel viteaz ... dar fara haz




Anorexia. Boala severa a sistemului nervos care se manifesta direct prin refuzul de a manca....si prin incapatanarea de a "da afara" tot:de la resturi alimentare...pana la viata. Cu alte cuvinte, persoanele suferinde de acest calvar se sinucid lent, din dorinta de a arata ca niste schelete ambulante...cu pometii ascutiti, cu ochii pierduti in orbite intunecate, cu urechile parca marite si clapauge, ramase in urma unei fizionomii subtiate brusc...Victime: cel mai mare procentaj il gasim in randul tinerelor de pana la 25 de ani, care se straduiesc sa se supuna canoanelor de frumusete stabilite de o mana de nesabuiti ascunsi in spatele mastilor de vedete valorificate la scara mondiala, precum acest Lagerfeld.
'Nea Karl asta, cu mutrita lui alb-negru si ochelarii scalambaiati pe o fata mult prea neridata pentru varsta lui, cu funduletul lui fluturand a excitare la auzul latratului de catelus infierbantat...s-a gandit el asa ca ar da bine daca fatucile de pe podiumuri SI NU NUMAI ... SI-AR AJUSTA MASURILE dupa HAINELE DESIGNERILOR!!!!
Seniorul modei zice cam asa: "inainte sa plece in cautarea tinutelor potrivite, fetele ar trebui sa isi gaseasca silueta potrivita" - am citat din memorie. Apoi continua cu detalii despre cat de skiny (pieloase - SIC!) trebuie sa fie femeile pentru a emana eleganta...si pentru a se potrivi cu hainele sale!
Cu alte cuvinte, tataie asta nu a invatat in j'de ani de croitorie, ca nu clientul se adapteaza hainei, ci haina se croieste pe masurile CLIENTULUI! Pai, daca acestui DIV al "fashion-ism-ului" pe care il pupa toti exact acolo unde-i place, daca acestui monstru sacru, dar tot monstru, al modei, i-ar veni sa croiasca toale pe masuri de papusi Barbie?!
Onorabilul domn Legerfeld ar arunca toate femeile insarcinate la gunoi doar pentru ca nu se mai incadreaza in canoanele modei? Trebuia sa faca asta si acum 100 de ani...cu mama domniei sale!
Ma intrebam ce au in cap fetele care se infometeaza! Pai ce sa aiba: sfaturile bolnave ale unuia ca Legerfeld! Cand iti spune croitorul preferat (designerul - in limbaj modern) ca arati ca o balena, ca o orca esuata, sau ca o foca, morsa, gorila, KING KONG, sau ca mama lui cand era gravida...uiti de toate si te apuca depresia si ANOREXIA! Ce daca nenea care tocmai ti-a pus stigmatul de URATA e mai urat ca IOV cand l-a lovit blestemul leprei, ce daca sclifositul care da verdicte dumnezeiesti stie doar sa isi scarpine cainele in ceafa in timp ce impunge degetul aratator spre defectele inchipuite ale altora, ce daca n-a citit in viata lui o carte despre nevoile corpului uman sau un tratat de medicina generala, tu, fata cu pretentii de model, o sa te abtii de la pretentii culinare pana cand vei ajunge de la 68 la 48, de la 48 la 38 si de la 38 la...o cruce proaspata in cimitirul fashion-icon-urilor apuse!Pana atunci...nu uita...
Respecta-ti propriile pretentii, nu pretentiile altora!

1 comentarii:

Unknown spunea...

Nici un comment?La un articol atat de sanatos..fie. Problema unora ca mine, mai cu blana, mai cu carnita pe mine, atunci cand ma duc si eu draga in mall sa-mi iau o pereche de blug(jeans..pardon), gasesc numai marimea 26..pai cum naiba sa nu mori de draci??si asa ajungi sa iti faci haine la comanda, mai bine asa decat sa stau dupa ei pana o aproba si o aduce pe piata modele si numere pentru fete normale ca si mine. Urat dom'le..urat tare..

Trimiteți un comentariu

Vorbeste cu mine! Spune-mi ce parere ai tu despre asta, spune-mi ca gresesc sau, dimpotriva, sustine-ma! Hai sa vorbim deschis despre viata!