miercuri, noiembrie 30, 2011

Cel mai bun prieten al omului? Suplimentul de vitamine şi minerale!

Încă din timpul adolescenţei am avut mici probleme de sănătate: nu grave, dar recurente şi, prin aceasta, iritante. Repetitivitate ce mă împingea de fiecare dată în cabinetul medicului de familie, sau al medicului specialist. Au fost cazuri în care, din cauza episoadelor acute, am petrecut seri de neuitat la secţia URGENŢE. (Una dintre acestea a fost chiar în seara dinaintea nunţii fratelui meu - singurul meu frate! Şi cine credeţi că a alergat cu mine la spital?! Da, chiar el: viitorul mire!). De fiecare data mi se administra o doză şoc de antibiotice, care să înlăture efectele imediate, acute, apoi continuam cu tratament câteva zile. 
Această situaţie, extinsă temporal în peste zece ani, a crescut rezistenţa organismului meu la medicament: în urmă cu doi ani deja antibioticul nu îmi lipsea din geantă - aveam nevoie de el săptămânal - de aici, rezultate catastrofale, în amănuntele cărora nu vreau să intru. 


Am apelat la o clinică privată din Timişoara - după analize şi ecografii care au ieşit impecabil, doctorul a dat verdictul implacabil: 'Suferinţa ta există doar la nivel psihic - ţi-e frică de ea şi de aceea îţi imaginezi că te doare... E singura explicaţie pe care o am', mi-a spus acesta grav, ca şi cum ar fi ştiut despre ce vorbeşte.


   '- Să mori tu!'.........................


Acum, dacă nu aş avea prieteni medicinişti, dacă nu aş şti că sunt colegi de-ai lor de anul şase care merg la examene de Gineco spunând Obstretică în loc de Obstetrică şi care habar nu au ce înseamnă o sarcină ectopică, doar pentru că nu îi spune, oficial, extrauterină, atunci, poate, m-aş fi închinat în faţa domnului doctor şi m-aş fi resemnat cu ideea că, de data asta, eu sunt nebuna. 
Numai că eu,  nebună sau nu, simt ce simt şi nu simt ce nu simt, oricât de stupidă ar părea această afirmaţie!
Ceea ce am omis să vă spun este că, timp de opt ani am fost fumătoare de ţigări tari. Şi am uitat să vă mărturisesc faptul că  iubesc aroma cafelei - dimineaţa, la prânz, după prânz, seara, noaptea, mereu! De cinsprezece ani! Am sorbit-o, la început, din ceşcuţă, apoi din ceaşcă, apoi din cană, apoi din tot mai multe căni... Or, cum în viaţă sunt pasiuni care fac mult rău, invizibil, aceste două pasiuni ale mele se încadrează AD LITERAM la iubiri criminale. După documentări individuale disperate, am aflat următoarele:
nicotina şi cofeina sunt substanţe care împiedică organismul să asimileze unele vitamine şi minerale esenţiale  (deci nu diminuaează asimilarea, ci o anulează!). Printre acestea se numără CALCIUL, FIERUL, şi VITAMINA C.
CALCIUL este răspunzător de sănătatea organelor, oaselor şi dinţilor;
FIERUL este răspunzător de sănătatea întregului organism, el fiind un motor pentru sistemul imunitar;
VITAMINA C are ca principală funcţie să apere organismul de elementele externe nocive - viruşi, bacterii -  şi să împiedice înmulţirea acestora.


Întrebare de bun simţ: dacă, în permanenţă, fumezi şi bei cafea, cât de multe vitamine şi minerale îţi asimilează organismul? 


Niciun medic nu m-a întrebat. Niciun medic nu mi-a spus să încerc măcar o cură de vitamine. Toţi au combătut EFECTUL! Eu mă luptam cu o CAUZĂ! Iar această cauză era lipsa de vitamine şi minerale. Când am descoperit acest lucru a fost ca şi cum aş fi ieşit de la întuneric la lumină. Dintr-o dată senin!


PS: Pentru aceia dintre voi care cred că vitaminele îngraşă, veşti bune: vitaminele reechilibrează organismul. S-ar putea să pui câteva kilograme - puţine - dacă eşti mai firav, dar nu vei deveni obez de la vitamine! Ceea ce trebuie să reţinem de aici este faptul că suplimentele de vitamine şi minerale salvează vieţi! Atat.


Cu încrederea celui care, de această dată, a învăţat experimentând,
Iulia Sîrbu Herbil

4 comentarii:

B.A.D spunea...

Vitaminele nu ingrasa, dar iti fac pofta de mancare, ceea ce in unele cazuri nu e rau. Ar trebui un medic sa stie exact ce sa iti dea si cat, in mod normal nu ar trebui sa iti faca alte probleme, dar cum la noi sunt destul de incompetenti...

Iulia Sirbu Herbil spunea...

Ar trebui.... dar, cand examenele pentru posturi sunt pe pile si cand cabinetele particulare sunt deschise doar de medici care au bani sa isi permita un astfel de lux, rezultatele nu sunt intotdeauna cele mai bune...

bianca spunea...

iulia,am patit-o si eu si jur,la fel mi-s zis si mie dr,ca e de natura psihica

Iulia Sirbu Herbil spunea...

Bianca, trebuie sa incerci neaparat suplimentele de fier si vitamine! Sau, macar Fier cu vita C. Doctorii care pun un astfel de diagnostic sunt depasiti de propria lor meserie: nu isi bat capul sa faca investigatii amanuntite si, cel mai simplu, iti spun tie ca, de fapt, ti se pare: ca sa ii lasi in pace si sa nu spuna ca habar nu au.

Trimiteți un comentariu

Vorbeste cu mine! Spune-mi ce parere ai tu despre asta, spune-mi ca gresesc sau, dimpotriva, sustine-ma! Hai sa vorbim deschis despre viata!